Vår historia

Efter fyra år som enskild firma bildades 1992 Husvagnsreserven i Kristianstad AB. Namnet kommer sig av att firmans grundare Anders Ekdahl under de första åren i huvudsak bara hade importerat och sålt reservdelar till Tabbert husvagnar. Firman som var belägen i skånska Vä började nu även sälja och hyra ut begagnade husvagnar.

Sju år senare omsatte företaget c:a 3,5 miljoner och försäljningen av husvagnar hade ökat i sådan omfattning att det beslutades att bygga nya och större lokaler. År 2000 stod den nya anläggningen färdig på Långebro i Kristianstad. Detta år fick de även återförsäljarrätten på Tabbert och Adria samtidigt som reservdelsagenturen såldes och allt krut lades på försäljning av nya och begagnade husvagnar samt tillbehör. Nu hade företaget tre anställda och omsättningen hade mer än dubblats till nästan 8 miljoner.

2002 blev företaget Sveriges bästa säljare på Tabbert och Vimara. Adria hade ersatts av husvagnsmärket Vimara som i sin tur 2003 ersattes av märket Wilk. Detta år köptes ytterligare mark för uppställning av husvagnar. Omsättningen fortsatte att öka och var nu uppe i c:a 23 miljoner samtidigt som de blir Sverige-etta på både Tabbert och Wilk, något som ska visa sig fortsätta. Sju år i rad med Tabbert och som Wilkförsäljare pendlar de mellan första och andra plats.

2008 har Husvagnsreserven i Kristianstad AB tio stycken anställda och har genom god service och nöjda kunder uppnått en omsättning på imponerande 50 miljoner. Efter ett turbulent år med lågkonjuktur över hela världen kan de 2009 presentera sitt bästa försäljningsresultat någonsin. Detta år ökar begagnatförsäljningen med c:a 40% samtidigt som nyvagnsförsäljningen dock minskar med c:a 20%. Än en gång blir de Sverige-etta på Tabbert och Wilk och sortimentet utökas för det kommande året i form av husvagnar från Hymer, Knaus och Carado samt Carado husbilar.

Lagomt till att företaget ska fira 10-årsjubileum över sina lokaler på Långebro ser de till att utöka dem genom att bygga till utrymmen för att få större utställningsytor, lager samt en mycket efterlängtad tvätthall. Omsättningen fortsätter att stiga och de siktar på att nå 60 miljoner vilket de gör 2011. Nu blir de även utsedda till bästa handlare på Knaus, Tabbert, Weinsberg samt Carado husvagnar och husbilar. Som Wilkförsäljare blir de Sverige-trea.

Efter att ha haft en trogen grupp med kunder i medelåldern och uppåt så strömmar nu en annan kundgrupp till. Det är yngre barnfamiljer som upptäckt husvagnens och husbilens alla fördelar. Därför köper man vid årsskiftet 2012 till 6000 kvm mark och nu förfogar företaget över nästan 15000 kvm. De tillkomna kvadratmetrarna utgör inte bara mer plats för de c:a 250 husvagnar som nu finns att välja på utan också för både gamla och nya kunder samt de 13 personer som nu är anställda på firman.

Företaget ökar nu sin försäljning med c:a 10% trots att branschen i övriga landet minskar med c:a 20%. Detta är ingen tillfällighet. Genom sin starka målmedvetenhet om en ständigt ökad omsättning samt ett sortiment av tyska kvalitetsmärken som Tabbert, Wilk, Knaus, Carado, Weinsberg, T@B, Hymer och Eriba har Husvagnsreserven gått från en liten enskild firma till ett stort företag med flertalet anställda och en omsättning på nästan 70 miljoner.Om Husvagnsreserven
Ett företag med ständigt växande omsättning samt hög och bred kompetens på försäljning av nya och begagnade husvagnar och husbilar. Sverige-etta på husvagnar från Knaus och Weinsberg. I utbudet återfinns även husvagnar från T@B samt husbilar från Knaus, Le Voyageur, Pilote och Weinsberg.

 ÖPPETTIDER

Försäljning & Butik
Måndag - Fredag:

08.00 - 17.00

Lördag Stängt

Söndag:

Stängt

Verkstad
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00

Lunchstängt verkstad 

Lunchstängt kundmottagning 

12.00 - 12.30

13.00 - 13.30

Knaus
Pilote
Le Voyageur
Weinsberg
T@B
KAMA Fritid
ALDE
Truma
AL-KO
Isabella
HRF
Campagon